_MG_0088

Voeding

Gevarieerde voeding gezonde maaltijden en vers bakkersbrood

Wij bieden de kinderen elke dag gezonde (warme) maaltijden uit  ‘de schijf van 5’ en het vlees is halal. Kinderen krijgen tenminste 3 keer  per week vlees en 1 keer per week vis. Indien uw kind vegetarisch is houden wij hier rekening mee.

Tevens kopen wij iedere dag vers bakkersbrood.

Bij Kids Uptodate wordt er iedere dag vers gekookt voor de kinderen volgens diverse weekschema’s van maaltijden waarbinnen gevarieerd wordt bijv. maandag aardappelen: de ene maandag een aardappelpuree en de andere maandag  een rijst gerecht.Wekelijks wordt er  een nieuwe eetschema gemaakt. Zie hieronder een voorbeeld van onze gerechten.

  • Maandag : aardappelschotel of stamppot/aardappelpuree  (aardappeldag)
  • Dinsdag : pastagerechten (spaghetti, Surinaamse bami, macaroni , tagliatelle of lasagne). (pastadag)
  • Woensdag : soep met brood, rijst of aardappel (soepdag)
  • Donderdag: rijstgerechten ( rijst met /vis/gehakt /kipfilet met diverse groenten of bonen, Surinaamse nasi). (rijstdag)
  • Vrijdag: (pannenkoeken, gebakken aardappeltjes met kipfilet (halal) en groenten of groentekroketten , zelfgemaakte hamburger (halal), broodje hotdog (halal) . (snackdag)

***  Baby’s tot 6 maanden: daarvan volgen wij het thuisritme. Vanaf 6 maanden eten baby’s dezelfde warme maaltijden, (behalve op de snackdag) maar worden apart gekookt/gestoomd en gestampt of met de staafmixer fijn gemaald. Op de snackdag krijgen ze een andere maaltijd toegediend.

*** Kinderen die vegetarisch eten  krijgen dezelfde warme maaltijden, maar krijgen een vleesvervanger of vis toegediend.

Snoepbeleid. Er wordt matig gesnoept op Kids Uptodate  Alleen op feestdagen, verjaardagen of speciale gelegenheden wordt er gesnoept.

Taalondersteunend programma

Zoals activiteiten die aansluiten bij de vroeg- en voorschoolse methode, Ko-totaal (Uk & Puk). Deze methode bevordert o.a. de taalontwikkeling w.o. de woordenschat van een kind.

Uk & Puk is een totaalprogramma. Behalve aan spraak en taal werkt Uk & Puk aan sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de eerste rekenprikkels.

Puk komt ook gezellig logeren bij de kinderen. De foto’s die de kinderen samen met Puk maken worden op de groep opgehangen.

Voor meer informatie kunt u terecht op:  www.pukenko.nl

Vaste gezichten

Kinderdagverblijf Kids Uptodate werkt met een vaste team en vaste gezichten. Wij werken ook met vaste inval krachten.

Observatie methode

De observatie methode die wij volgen is KIJK. De pedagogische werkers volgen en stimuleren de ontwikkeling van 0-4-jarigen, op het gebied van motoriek, spraak/taal en sociale competentie.

De vragen in de observatielijsten gaan over concreet observeerbare gedragingen of vaardigheden en geven daarmee een objectief beeld. In de handleiding zijn handelingssuggesties opgenomen. Met die suggesties kunt u de ontwikkeling van het kind extra stimuleren.

Buitenspelen

We spelen zoveel mogelijk met de kinderen buiten, waar ze op de glijbaan kunnen spelen, kunnen fietsen, ballen, enz.

Kinderdagverblijf Kids Uptodate biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar op een verticale groep. Dagelijks worden er maximaal 11 kinderen op het kinderdagverblijf door 2 pedagogisch werkers  opgevangen.

Activiteiten        

Wekelijks vinden er artistieke activiteiten en muzieklessen plaats. Ook bezoeken wij regelmatig de kinderboerderij van Bijlmerwijde. Dit doen we om kinderen vertrouwd te laten worden met verschillende dieren.

Uitstapjes worden gedaan met onze stoere stint. Zo kunnen wij bijvoorbeeld makkelijk naar de kinderboerderij en bibliotheek.

De stint heeft een maxi cosi steun, zodat baby’s veilig vervoerd worden.

4609592016 4609592018

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com