20151006_175630

Scholen

We werken samen met een aantal  scholen: Holendrechtschool, Mobiel Reigersbos  Tamboerijn,de Brink,Wereldwijs,Dumont,ABBS Het Gein & OBS Nellestein .  Kinderen worden vanaf 14:00 uur door ons  opgehaald. Alle pedagogische medewerkers dragen bij het ophalen herkenbare kleding van Kids Uptodate en met de Stint  worden opgehaald.

stint

De kinderen worden nu voorlopig met de bus opgehaald,zodra de nieuwe Stint weer de weg op mag zullen wij hier weer gebruik van maken. In de schoolvakanties maken wij ook gebruik van de bus.

Openingstijden

We starten elke dag om 14:00 uur en staan dan klaar bij de scholen om de kinderen op te halen. Op de woensdagen starten wij om 11.00 uur. De BSO sluit dagelijks om 19.00 uur. In schoolvakanties zijn we open van 07:30 – 19.00 uur.

U schrijft uw kind in voor een bepaalde dag. Die inschrijving is bindend. We gaan open bij 5 kinderen of meer. Als we weinig aanmeldingen hebben krijgt u restitutie van die dag(en).

 

Plaatsingsbeleid

Plaatsing is conform het plaatsingsbeleid mogelijk vanaf 2 tot 5 vaste dagen per week. In overleg met de ouders worden de plaatsingsdagen vastgesteld.

Ouders nemen een contract af voor schoolweken inclusief vakantieweken. We bieden 52 weken opvang behoudens officiële vrije dagen. U kunt dus het hele jaar gebruik maken van de dagen die u afneemt. Studiedagen van de scholen zijn niet in de prijs begrepen. Bij studiedagen of vakantiedagen hanteren we een minimum aantal kinderen. We bieden opvang bij 5 of meer kinderen op die dag.  U tekent u in, bij 5 of meer kinderen gaat opvang voor die dag door. Als er minder kinderen zijn, en de opvang gaat niet door, dan restitueren we u het bedrag als het een vakantiedag betreft. Of de dagen waarvoor u ingetekend heeft doorgaat, hoort u min. 1 week van te voren van ons.

Wennen

Op de BSO hebben we 1 wendag voor kinderen . Wij halen het kind op bij de school  en ’s avonds wordt het verloop van de wendag direct met de ouders en het kind besproken. Als een kind meer tijd nodig blijkt te hebben om te wennen, dan passen we het wenschema aan. Er is een pedagogische medewerk(st)er die het startende kind zal begeleiden op deze eerste dag.

 

De groep

De groep bestaat uit  maximaal 20 kinderen.

Dagindeling

Dagschema ( ma,di,do,vr)

14.00-15.15 uur           Leidster 1 haalt kinderen op van school met de bus

14.30 uur                      Leidster 2 haalt kinderen op in de buurt van school en neemt kinderen over van leidster 1 bij de Johan Cruijf.

15.30 uur                      De kinderen worden gesplitst. De helft boven en beneden. Warme maaltijd (Halal) en drinken.

16.00 uur                       Huiswerkbegeleiding:(Ambrasoft/Muiswerk

Junior Einstein/huiswerk van school)/spelen  in         hoeken/knutselen/buiten spelen

17.30 uur                      fruit en vla eten en water drinken

18.00 uur                      vrij spelen/puzzelen/kleuren/buiten spelen

19.00 uur                      BSO sluit haar deuren

Dagschema (woensdag) voor scholen zonder de continu roosters

 

12.15 uur                    Leidster 1 haalt kinderen van school met de bus.

Leidster 2 haalt kinderen op van de buurt.

13.00 uur                     pannenkoeken om de week/crackers,rijstwafel,ontbijtkoek met smeerbeleg en melk.

14.00 uur                     Leidster 2 haalt kinderen op van school met de bus.

Leidster 1 blijft op de groep of gaat mee met de bus.

14.30 uur                     Buiten activiteit: elke week wordt er gewisseld: zoals bibliotheek/kinderboerderij en verschillende speeltuinen in de buurt.

16.00 uur                     Warme maaltijd (Halal) en drinken.

16.30 uur            Huiswerkbegeleiding:(Ambrasoft/Muiswerk

Junior Einstein/huiswerk van school)/spelen  in hoeken/knutselen.

17.30 uur                      Fruit en vla en water drinken.

18.00 uur                      Vrij spelen/puzzelen/kleuren.

19.00 uur                      BSO sluit haar deuren.

Activiteiten:

*dinsdag:                               zwemles

*woensdag:                           bibliotheek/speeltuinen/kinderboerderij

*donderdag:                          kickboxen

Overdracht

Pedagogische medewerkers informeren de ouders en ouders informeren de medewerkers. Goede onderlinge overdracht en goede communicatie met de ouders zijn essentieel. Er is een digitaal systeem van Tik Tik/ kindplanner waarin de registratie/activiteiten/overdracht worden bijgehouden.

Afspraken worden digitaal vastgelegd in  Tik Tik / kindplanner. Ouders krijgen aan het einde van de dag een korte overdracht.  Zij kunnen de overdracht ook terugvinden in het persoonlijke domein.

De kinderen worden jaarlijks geobserveerd door de pedagogisch medewerkers. Daar wordt gekeken naar het welbevinden van de kinderen. Deze observaties vormen de basis voor de oudergesprekken.  De oudergesprekken vinden jaarlijks plaats. Aan het eind van het contract is er een eindgesprek.De kinderen worden geobserveerd met de observatie methode KIJK.

 

Evaluatie

Jaarlijks is er een klanttevredenheidsonderzoek. Dit onderzoek gebeurt op initiatie van de houder. De resultaten worden in de nieuwsbrief bekend gemaakt.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com